Publikacje 2011
Dorobek naukowy Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie
Opracowania naukowe pracowników Wydziału Hodowli i Biologii Zwierząt Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie - Repozytorium publikacji UR.
Zootechnika i rybactwo - losowych 6 publikacji z 25 najlepszych
Satoła, A., & Satoła, K. (2024). Performance comparison of machine learning models used for predicting subclinical mastitis in dairy cows: Bagging, boosting, stacking, and super-learner ensembles versus single machine learning models. Journal of Dairy Science, 107, Article 6. https://doi.org/10.3168/jds.2023-24243
Lisiak, D., Janiszewski, P., Borzuta, K., Schwarz, T., Grześkowiak, E., Siekierko, U., & Lasek, J. (2023). The effect of feeding fattener pigs with hybrid rye on selected growth and carcass traits and on meat quality characteristics. Annals of Animal Science, 23, Article 2. https://doi.org/10.2478/aoas-2022-0077
Kustra, K., Trela, M., Hejdysz, M., Kaczmarek, S., Węsierska, E., Babuszkiewicz, M., & Lis, M. (2024). A conventional hatchery vs. „on-farm” hatching of broiler chickens in terms of microbiological and microclimatic conditions. Animal, Online, Article Online. https://doi.org/10.1016/j.animal.2024.101223
Świerk, S., Przybyło, M., Wajsman, I., Molik, E., Miltko, R., & Górka, P. (2023). Effect of increased intake of concentrates and sodium butyrate supplementation on reticulorumen macroanatomy and reticulorumen fermentation in growing rams. Animal, 17, Article 11. https://doi.org/10.1016/j.animal.2023.100899
Świerk, S., Przybyło, M., Flaga, J., Szczepanik, K., Garus-Piętak, A., Biernat, W., Molik, E., Wojtysiak, D., Miltko, R., & Górka, P. (2023). Effect of increased intake of concentrates and sodium butyrate supplementation on ruminal epithelium structure and function in growing rams. Animal, 17, Article 11. https://doi.org/10.1016/j.animal.2023.100898
Molik, E., Javadi Esfahani, R., Murawski, M., Schwarz, T., Jamieson, M., Ahmadi, B., & Bartlewski, P. M. (2023). A Preliminary Study of the Relationships Between Echotextural Characteristics of the Mammary Gland and Chemical Composition of Milk During Early Lactation in EWES. Annals of Animal Science, 23, Article 4. https://doi.org/10.2478/aoas-2023-0038
Pracownicy URK - losowo
Magdalena Surma
Katedra Technologii Produktów Roślinnych i Higieny Żywienia
Piotr Stolarczyk
Katedra Botaniki, Fizjologii i Ochrony Roślin
Joanna Tkaczewska
Katedra Przetwórstwa Produktów Zwierzęcych
Paweł Satora
Katedra Technologii Fermentacji i Mikrobiologii 
Tomasz Jakubowski
Katedra Eksploatacji Maszyn, Ergonomii i Procesów Produkcyjnych